Продукти:
4-5
картофа
200
гр. заквасена сметана
1
яйце
1 дафинов лист
5-6
зърна бахар
1
суп.л. брашно
Сол
Лимонов
сок
Копър
(магданоз)
Приготвяне:
Картофите
се обелват, измиват и се нарязват на кубчета. Заливат се със студена вода,
добавят се дафиновия лист, бахара и малко сол и се варят до омекване. В отделна
купа се смесват сметаната, брашното и 4-5 лъжици от горещата супа, след което
сместа се излива постепенно към супата при непрекъснато бъркане. Накрая се
доовкусява със сол и лимонов сок и се добавя яйцето (директно в горещата супа)
– целта е да се пресече. Готовата супа се сервира топла, поръсена с прясно
нарязан копър или магданоз.
Добър
апетит!
Източник:
www.tschechische-kueche.de