Ден 29: Мисията на живота ви

Предишна статия:  Ден 28: Упражнения и здравословно състояние

Светът е на твоите услуги” - Бийтълс

“Станете човекът, който сте мечтали да бъдете, когато сте били дете”


Писането е критично важен компонент за постигане на това, което искате, за откриване на щастието и по пътя ви към пълноценен живот. Днес ще имаме задача по писане, изпълнена във ваш собствен стил. Може да бъде списък от точки или може да бъде разкрасено есе … зависи до къде искате да стигнете.

Днес е денят да напишете, да изразите призванието на живота си, а след това призванието и целта в кариерата си. Ще откриете, че в края на краищата те наистина са преплетени едно с друго. Просто опишете чувството, което искате да изпитвате към своята кариера и към начина си на живот, както и някои качества, които трябва да придобиете, за да се случи това, което искате. Концентрирайте се най-вече върху качествата, с които не бихте направили компромис. Може да започнете с дума, която най-добре описва естествената ви роля в живота: лечител, учител, възпитател, лидер и т.н. Нека думите следват естествено и се уверете, че сте разпознали думите, които са най-верни за вас и се връщате към тях отново и отново. Погледнете също какво сте написали в Ден 23: Вашият перфектен ден. Това ще ви подсети да вмъкнете неща, които наистина ви забавляват.

Целта на това упражнение е да се свържете с най-голямата страст в живота си – причината, поради която сте тук на тази планета, по това време и следвайки гласа на сърцето си. Писменото изразяване на призванието ви ще ви напътства във всички действия и ще ви помогне постоянно да променяте посоката, водейки се от чувствата, които изпитвате към това, което правите и до колко действията ви съответстват на вашето призвание.

Това е, за което говорят Ронда Байерн и всички чудесни учители и треньори във филма „Тайната”. Ако можете напълно да се отдадете на страстта на сърцето си и ако сте постоянни в това - да отдавате цялото си внимание и енергия и страст за тази единствена идея, вселената няма да има друг избор освен да ви се поклони и да ви даде всичко, от което имате нужда за да постигнете целта си. Г-жа Байерн е невероятен пример за това, създавайки книгата и филма, използвайки тази философия – за нея всичко си е дошло на мястото, заради постоянната й концентрация и вяра в този проект. Това е било нейната страст.

Сега идете да пишете и продължавайте да пишете през следващите дни и седмици. Съсредоточете се отново и отново върху това, което наистина искате. Без значение от непълнотата, неяснотата, трудността или непохватността на писането ви в началото. Не спирайте да редактирате и променяте това, което пишете и накрая вашата мисия ще бъде точно такава каквато я искате.

Ако сте като мен, ще откриете, че не винаги следвате призванието си и че трябва да спрете да правите някои познати неща и да започнете да правите нови. Не се обезкуражавайте – просто носете мисията си в ума и вървете към нея!

Как ще разберете че сте я написали правилно? Изхождайки от своя опит, ще го почувствате емоционално. Как ще разберете кога ще пристигнат детайлите и средството, което ще ви доближи по-близо до вашето призвание? Ще го почувствате, отново, много силно емоционално. Мислете по този начин: ако знаете, че ви остават 6 месеца живот, бихте ли искали да правите това, което правите днес? Ако отговорът ви е „Да”, значи вече действате съгласно вашето призвание.

Аз разбрах днешният урок за себе си, когато бях създал половината от тази програма. Нямаше нищо, което исках да правя повече от това да я завърша. Нямаше нищо, което да ме накара да се почувствам по-вдъхновен или по-жив от това да работя по нея и да придвижвам програмата”Пълна промяна в мисленето” стъпка по стъпка по-близо до финала.

Така, че ключът за днес е просто да започнете да пишете. Бъдете непохватни и несигурни и си позволете да се забавлявате с това, и накрая яснотата ще ви поведе към живота, който истински желаете да живеете!


Следваща статия: Ден 30: Обновете своята музика

Rick Schaefer, M.D.

www.extremethoughtmakeover.com