Ден 28: Упражнения и здравословно състояние


„всеки ден от моя живот” - Бийтълс

„Много грешни стъпки правим, докато стоим неподвижно”


Push-Up Baby (Eric Sahrmann)
Нашите тела могат да бъдат разглеждани като физическо изражение на нашите мисловни нагласи и вярвания. Доброто здраве не може да бъде наложено на вашето тяло чрез дисциплина. Здравето се постига само чрез покана, която идва от вътре. Тайната е не да се опитваме първо да променим навиците си, а първо да променим мислите си. След като веднъж сте променили мислите си, поведението и навиците ви несъмнено ще ги последват, и това е ключът, който ще ви осигури трайно здравословно състояние.

Предизвикайте себе си да приемете мисълта, че жадувате да правите упражнения. Използвайте утвърждението „ Аз копнея да спортувам. Аз не мога да си легна без да направя няколко лицеви опори и коремни преси. Аз направо ще се побъркам, ако не движа тялото си.” Тези утвърждения, дори да ви звучат глупаво в началото ще направят вътрешна промяна в мисленето ви. Навикът на мислене ще създаде вяра, а резултатът от нея ще бъде промяна в поведението ви.


Днешната стъпка, свързана с този урок е наистина проста, но въпреки това може да създаде масивна трансформация в отношението ви към фитнеса. На листче хартия си напишете „ Аз копнея да спортувам, всеки ден постигам целта, която съм си поставил си за упражнения – често я надхвърлям!” Под това заглавие напишете списък в една колона: една коремна преса, една лицева опора, едно клякане, едно разтягане. Всеки ден отмятайте всяко упражнение, което сте направили. Не пропускайте да прочетете отново утвърждението в началото на страничката, когато отмятате направеното упражнение. Може да изглежда, че сте си поставили твърде ниска цел, за да постигнете някакъв резултат, но всъщност трудността на упражнението не е нашата цел; целта е да променим мисленето ви, това е, което е важното.

Вие ще създадете всекидневен навик да се движите и да тренирате, а също и ще си създадете убедителна и успешна нагласа за постигане на дневните ви цели.Ще откриете, че редовно изпълнявате повече от поставеното като цел. И чувството за успех, чувството, че подобрявате здравословно си състояние и истинския копнеж за упражнения и движение ще се вкоренят така дълбоко във вас, че ще ви бъде невъзможно да им устоите. Вашето здраво и силно тяло ще бъде отражение на вашите изключително здраво мислене!

Rick Schaefer, M.D.

www.extremethoughtmakeover.com