Ден 27: Ние всички сме едно

Предишна статия: Ден 26: Списъкът от насърчители

Потвърдено е от много религии и духовни гледни точки, че божествената енергия тече през всеки от нас… че всички сме родени от Божието съзнание…че живеем в Бог и Бог живее в нас. Затова е някак си всеобщо известно, че всички ние по някакъв начин сме свързани с всички останали.

Ако всъщност, ние всички споделяме част от божествената енергия по някакъв начин, тогава това означава че във всеки от нас има обща енергия. Това на свой ред води до заключението, че малко от теб има в мен и малко от мен има в теб. Разбира се, ние като хора, всички споделяме енергия. Същата загадъчна енергия, която кара ноктите ми да растат, кара да растат и ноктите на всеки човек в Китай, в Средния Изток или Латинска Америка. Навред по цялата планета ние споделяме общо намерение – да бъдем хора, всеки по свой уникален начин. И чрез споделянето на тази енергия, аз започвам да разбирам, че каквото и да давам на другите, аз го давам също и на себе си.

Забелязвали ли сте някога, че когато се забавлявате заедно с някого, вие и двамата се чувствате прекрасно? Аналогично, когато критикувате някого или сте ядосан, и двамата не се чувствате добре. Възможно ли е, когато критикувате някого, чрез тази божествена енергийна връзка и вие да чувствате отрицателното влияние на думите си върху себе си?

Задачката за днес е да се съсредоточите върху тази теория поне за един ден и непрекъснато да говорите, мислите и живеете според нея. Представете си, че всички хора, с които разговаряте днес споделят обща енергия с вас, и всъщност оставят същите следи във вас, като тези, които вие оставяте в тях. Говорете им по начин, по който бихте искали да говорят на вас. Начинът, по който изберете да се отнасяте към хората може да бъде закачлив, комичен, кратък, сбит, многословен, подкрепящ и любящ. Може дори да избере да кажете на другите нещо, което вие копнеете да чуете.

Мислете си за общата енергия и нека нейното проявление бъде наистина очевидно за вас. Може да напишете нещо, което бихте искали да чуете, после го кажете на някого. Ще бъдете изненадани, че по някакъв начин, думите ще се върнат при вас. Каквото изпращате на другите неизбежно ще се върне при вас!

С напредването на деня, бъдете все по-смели. Говорете на другите и се отнасяйте с тях, така, както бихте желали да се отнасят с вас. Не се притеснявайте за реакциите и мнението на другите, които са извън вашия контрол. Съсредоточете се единствено върху вашето израстване в разбирането за деня.

Към края на деня, спомнете си за впечатленията от деня и си представете целият свят да се държи по този начин. Никой никого не съди. Никакъв критицизъм. Никакво управление, което да казва на другите държави какво да правят и как да се държат. Само признателност и свободата!

Спомнете си текста на революционната класика на Джон Ленън „Представи си” и позволете на дълбочината и простотата на неговите думи да проникнат във вас и да преобърнат разбиранията ви.

Само когато изберем да разпознаем тази споделена енергия  "Светът ще заживее като едно цяло.”



Rick Schaefer, M.D.