Ден 32: Разходете се


“Виждал съм този път и преди, той винаги води до тук” - Бийтълс

”Отнасяйте се с другите така, както искате да се отнасят с вас.”


Екгарт Толе, заедно с много други е написал книги за това, да живеем СЕГА. Той ни учи, че притесненията ни не са нищо повече от негативна, пропиляна енергия относно бъдещи вероятности, които може никога да не се случат. По същия начин, миналото е просто пресъздаване на събития по наши спомени. Понеже двете са ограничени в умовете ни, ние нямаме контрол върху бъдещето или миналото. В основата си и двете се раждат във въображението ни и са ограничени от творческата нагласа, с която ги гледаме. Ако се концентрираме, в която и да е от тях, пропускаме сегашния момент – който е единственото място, където можем истински да изпитаме радост и удовлетворение. Настоящето е всичко, което имаме. Не го пропускайте!


Гледайки назад, не бихте ли искали да сте имали мъдростта да се радвате и оценявате детството си много повече? Ами времето, когато сте били на 20 и 30? По същия начин, някога ще гледате назад в живота си, искайки да сте го оценявали повече. Затова, не позволявайте на моментът „СЕГА” да мине покрай вас!

За мен, най-лесният начин да се свържете с енергията на това „СЕГА” е да се разходите. Почувствайте непосредствеността на природата, времето, земята, слънцето, небето. Нищо не може да се сравни с чувството на дъжда, докосващ кожата ти, напомняйки ти за настоящия момент. Почувствайте величието на всичко, което ви заобикаля, спокойното потвърждение на съществуването на по-висша сила, безграничната интелигентност.

Представете си планетата, която обикаля около Слънцето по перфектна орбита, докато в същото време се върти около оста си. Помислете за масивния дъб и нежните цветя, чието единствено предназначение е да донесат красота в живота ни. Почувствайте движението на калинките, мравките, птичките и катеричките. Съвършенството е навсякъде около вас!

Сега, ако можете, походете боси по тревата и почувствайте слънцето в лицето си. Затворете очите си и почувствайте слънчевата топлина, насищаща кожата на лицето ви. Почувствайте чистия бриз да освежава кожата ви, хладната трева между пръстите ви. Оценете това чисто и просто съвършенство, свързващо ви напълно със СЕГА.

Опитайте това: Използвайте разходката, дори да е кратка, за да ви напомни за непосредственото присъствие на света около вас и да ви свърже с настоящия момент. Излезте за 5 минутна разходка днес … и всеки ден отсега нататък!