500 гр. аспержи
2 яйца
3 суп.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 филийка хляб
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. канела
1 суп.л. оцет
Приготвяне:
Аспержите се бланшират във вряща подсолена вода за 2-3
минути, след което се отцеждат и се оставят настрана. В отделен съд се
запържват нарязания на дребно чесън и нарязания на кубчета хляб, след което се
прехвърлят в блендер и се пасират заедно с канелата, червения пипер, оцета и
малко вода до получаването на паста. В същата мазнина се задушават аспержите за
около 4-5 минути, добавя се пастата и още малко вода и се вари на бавен огън до
готовност. Накрая се добавят яйцата и се задушават още 3-4 минути, до готовност
и на яйцата. Готовото ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.food.com