Продукти:
500
гр. агнешко месо
2
глави лук
2
ч.чаши кисело мляко
2 зелени средно люти чушлета
½
суп.л. джинджифил
1
скилидка чесън
1
суп.л. кориандър
1
ч.л. куркума
½
ч.л. канела
½
ч.л. синап
1
ч.л. гхи (пречистено краве масло)
Сол
Приготвяне:
Нарязаните
на дребно чушлета, счукания чесън, всички подправки, половината от нарязания на
дребно лук и киселото мляко се пасират с блендер до хомогенност. С получената
смес се маринова нарязаното на кубчета агнешко месо и се оставя в хладилник за
около 3-4 часа. Останалата част от лука се нарязва на филийки, които се
запържват в маслото, добавя се агнешкото месо заедно с маринатата, покрива се с
капак и се задушава на бавен огън за около 1 – 1,5 часа. Около 10-15 минути
преди края се овкусява със сол. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с
варен ориз или с индийски хляб Роти.
Добър апетит!