Продукти за 4
порции:
1
цяло пиле
1
глава лук
1
морков
1
малка връзка магданоз
1
скилидка чесън
2
дафинови листа
1
суп.л. брашно
3
суп.л. зехтин
1
ч.чаша бяло вино
3
ч.чаши вода
4
ч.л. каперси
Сол
Черен
пипер
За
гарниране:
2
суп.л. зехтин
10
стръка зелен лук (или шалот)
10-12
бр. гъби (печурки)
Приготвяне:
Пилето
се разделя на порционни парчета, посолява се и се запържва в дълбок съд в
мазнината до златист цвят, след което се изважда и в същата мазнина се
задушават нарязаните на дребно лук, морков и магданоз, счукания чесън,
дафиновите листа. Овкусяват се със сол и черен пипер и след 2-3 минути се
добавя брашното. Разбърква се добре, налива се водата и виното и се вари 5-6
минути за да се изпари част от течността, след което се добавят запържените
парчета пиле. Задушава се на бавен огън още 20-30 минути, до пълна готовност на
месото като 3-4 минути преди края се добавят каперсите. Междувременно в отделен
съд се подготвя гарнитурата – зеления лук се нарязва на дребно, гъбите се
нарязват на филийки и заедно се задушават в 2 суп.л. зехтин за 5-10 минути. Готовото
ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.mediterranean-food-recipes.com