Продукти за 6
порции:
900
гр. телешко филе
400
гр. бутертесто
3
глави лук
100
гр. гъби
50
гр. краве масло
1
суп.л. нарязан на дребно магданоз
1
щипка мащерка
1
яйце
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Бутертестото
се размразява при стайна температура за 2 до 4 часа. Междувременно телешкото
филе се
овкусява със сол и черен пипер и се запържва в маслото от всички страни до златисто-кафяв цвят, след което се изважда от мазнината и се охлажда. В същата мазнина се приготвя плънката като се запържват нарязаните на филийки лук и гъби за около 10-15 минути. Към тях се добавят нарязания на дребно магданоз и мащерката и се овкусява със сол и черен пипер. Плънката също се оставя да се охлади. Върху лист бутертесто се поставя телешкото филе, върху него се разпределя плънката и се завива на руло като краищата се притискат добре. Рулото се намазва с разбито яйце от всички страни и се поставя в тавичка за печене с края надолу. Пече се при 200°С за около 30 минути. Сърцевината на месото трябва да остане алангле и да бъде сочна. Готовото ястие се сервира веднага.
овкусява със сол и черен пипер и се запържва в маслото от всички страни до златисто-кафяв цвят, след което се изважда от мазнината и се охлажда. В същата мазнина се приготвя плънката като се запържват нарязаните на филийки лук и гъби за около 10-15 минути. Към тях се добавят нарязания на дребно магданоз и мащерката и се овкусява със сол и черен пипер. Плънката също се оставя да се охлади. Върху лист бутертесто се поставя телешкото филе, върху него се разпределя плънката и се завива на руло като краищата се притискат добре. Рулото се намазва с разбито яйце от всички страни и се поставя в тавичка за печене с края надолу. Пече се при 200°С за около 30 минути. Сърцевината на месото трябва да остане алангле и да бъде сочна. Готовото ястие се сервира веднага.
Добър
апетит!
Източник:
www.allbritishfood.com