Продукти за 4
порции:
4
ябълки
30
гр. борови семки
50
гр. бадеми
50
гр. орехи
50
гр. стафиди
2-3
сушени смокини
20
гр. краве масло
4
суп.л. мед
120
мл. шери (или друг вид ликьорно вино)
Приготвяне:
Ядките
се изпичат и се смилат на едро, след което се запържват в маслото заедно със
стафидите и нарязаните на дребно смокини. От всяка ябълка се отрязва горната
част за капаче, а долната част се издълбава и се напълва със сместа от ядки и
сушени плодове. Отгоре се поливат с вино, поставя се по 1 суп.л. мед и се
захлупват с капачетата. Подреждат се в тавичка и се изпичат при 180°С за около
40-45 минути. Готовият десерт се сервира топъл.
Добър
апетит!
Източник:
www.spanishfood.about.com