Продукти:
500
гр. агнешко месо
7
артишока
400
гр. грах
1
глава лук
2
моркова
4
суп.л. краве масло
2
суп.л. брашно
Сокът
от 2 лимона
1
ч.л. захар
Копър
Сол
Приготвяне:
Артишокът
се почиства като се оставя само сърцевината, измива се и се нарязва на
четвъртинки, които се оставят накиснати в лимоновия сок, за да не потъмнеят.
Междувременно агнешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в маслото до
златист цвят. Добавя се нарязания на дребно лук и нарязаните на кръгчета
моркови и се задушава още 4-5 минути. Добавя се брашното, а след 2-3 минути се
добавят граха, артишока, лимоновия сок, захарта, солта и вода (до нивото на
продуктите). Вари се на бавен огън за около 30-40 минути. Накрая се добавя
нарязан на дребно копър. Готовото ястие се сервира топло, като може да се
използва варен ориз за гарнитура.
Добър
апетит!
Източник:
www.recipeturk.com