Продукти:
1
морков
¼ ч.чаша зелен фасул
½
ч.чаша грах
1
½ ч.чаша доматено пюре
1
ч.л. чеснова паста
1
ч.л. джинджифилова паста
2
ч.л. кориандър
3
ч.л. разтопено краве масло
3
ч.чаши вода
2
ч.л. царевично брашно
½
ч.чаша прясно мляко
Сол
Приготвяне:
Маслото
се разтопява, добавят се джинджифиловата и чесновата паста, доматеното пюре,
нарязаните на дребно моркови и зелен фасул, граха и водата и всички продукти се
задушават за 8-10 минути. Добавя се кориандъра и се овкусява със сол. В отделна
купа се прави застройка като се смесят царевичното брашно и прясното мляко,
след което се добавят към супата на тънка струйка, при непрекъснато бъркане.
Готовата супа се сервира топла.
Добър
апетит!
Източник:
www.indianfoodforever.com