Продукти за 6
порции:
200
гр. бадеми
3
суп.л. зехтин
2
скилидки чесън
2
филийки хляб
6
ч.чаши пилешки или зеленчуков бульон
1
ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. шафран
½
ч.л. канела
магданоз
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Филийките
хляб се почистват от кората, нарязват се на кубчета и се запържват в мазнината
заедно с бланшираните и обелени бадеми и чесъна. След това продуктите се
прехвърлят в блендер, добавят се подправките, лимоновия сок и малко бульон и се
разбиват до хомогенност. Получената паста се смесва с останалата част от
бульона, при нужда се доовкусява със сол и черен пипер и се вари около 15
минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с нарязан на дребно магданоз.
Добър
апетит!