Продукти:
1
карфиол
200
гр. телешка кайма
1
морков
1
глава лук
3
скилидки чесън
1
червена чушка
2-3
стръка зелен лук
4
суп.л. зехтин
3
суп.л. доматено пюре
1
ч.л. едросмлян червен пипер
2
суп.л. лимонов сок
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Карфиолът
с почиства, разделя се на розички и се сварява в подсолена вода, след което се
отцежда. Междувременно каймата се запържва като се бърка постоянно, за да стане
на малки топчета. Добавят се нарязаните на дребно моркови, лук и чесън, както и
разтвореното в малко вода доматено пюре. Овкусява се със сол и черен пипер и се
задушава още 5-6 минути, след което се добавя карфиола. Отгоре се подреждат
нарязаната на кубчета чушка и зелен лук, полива се със зехтин и 1 ч.чаша вода,
покрива се с капак и се вари на бавен огън за около 20-25 минути. Накрая се
поръсва с едросмлян червен пипер. Готовото ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.recipeturk.com