Продукти за 4
порции:
900
гр. филе от бяла риба
2
глави лук
3
суп.л. оцет
4
суп.л. зехтин
1
дафинов лист
Брашно
(за паниране)
Сол
Черен
пипер
Варен
ориз (за гарниране)
Приготвяне:
Рибните
филета се измиват, подсушават се и се нарязват на парчета, след което се овкусяват
със сол и черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в мазнината до
златист цвят. Филетата се изваждат от мазнината, отцеждат се върху кухненска
хартия, а в същата мазнина се задушава нарязания на филийки лук. Добавя се
оцета и дафиновия лист и лукът се задушава още 3-4 минути. Рибните филета се
разпределят в порционни чинии и върху тях се поставя задушения лук. Готовото
ястие може да се гарнира с варен ориз.
Добър
апетит!