Пълнени чушки по унгарски

Продукти:
6 чушки
400 гр. кайма
½ ч.чаша ориз
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 суп.л. червен пипер
2 яйца
1 ч.чаша доматен сос
1 ч.л. захар
1 малка връзка магданоз
6 суп.л. заквасена сметана
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Горната част на всяка чушка се отрязва, след което чушките се почистват от семките, измиват се и се подсушават. В отделен съд се задушават за 5-10 минути каймата, ориза, нарязания на дребно лук, счукания чесън, нарязания на дребно магданоз, яйцата, сол и черен пипер. С получената смес се пълнят чушките до 3/4-ти от обема им, след което се подреждат в малка тавичка за печене, поливат се с размесения със захарта доматен сос, покриват се с капак или алуминиево фолио и се пекат при 180ºС за около 1 час. Готовите чушки се сервират топли, гарнирани със заквасена сметана.

Добър апетит!

Източник: www.whats4eats.com