Продукти:
1
ч.чаша мед
1
ч.чаша смлени бадеми
2
жълтъка
1
белтък
1
ч.л. канела
1
щипка настъргана кора от лимон
Приготвяне:
Медът
се загрява в купа на слаб огън до около 60ºС. Добавят се смлените бадеми и се
отстранява от огъня. Добавят се жълтъците, канелата и лимоновата кора, при
непрекъснато бъркане, а след като леко се охлади се добавят и разбитите на сняг
белтъци. Получената
смес се разстила върху пергаментова хартия на слой, дебел около 1-1,5 см. Върху
сместа се поставя втори лист пергаментова хартия, а върху него се поставя дъска
за рязане и някаква тежест (например няколко книги). Оставя се да се суши 2-3
дена, след което се реже на форми по избор.
Добър
апетит!