Пьоркьолт със свинско месо

Продукти за 6 порции:
1 кг. свинско месо (без кост)
150 гр. макарони (на лентички)
50 гр. бекон
1 глава лук
1 жълта чушка
400 гр. домати (от консерва)
100 гр. телешки бульон
200 гр. заквасена сметана
10 гр. червен пипер
2 гр. чесън на прах
Черен пипер

Приготвяне:
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в дълбок тиган, след което
част от отделилата се мазнина се отцежда и се оставя настрана. Към запържения бекон се добавя нарязания на дребно лук, след което се отстранява от огъня и се добавя червения, черния пипер и чесъна на прах. В отделен тиган, в  мазнината от бекона, се запържва нарязаното на кубчета свинско месо. Към него се добавят нарязаните на кубчета чушки и също се запържват за 5-6 минути, след което месото и чушките се изсипват към бекона и лука. Разбърква се добре и се добавят нарязаните на кубчета домати, бульона и се вари на бавен огън за около час и половина, до готовност. Накрая се добавя сметаната. Междувременно в отделен съд се сваряват макароните, след което се отцеждат. Готовото ястие се сервира топло, върху канапе от макарони.

Добър апетит!

Източник: www.allrecipes.com