Продукти за 4
порции:
4
филета тилапия
4
глави лук
4
домата
8-10
скилидки чесън
10-15
маслини (без костилки)
3
суп.л. зехтин
2
ч.л. босилек
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Лукът
се почиства и се нарязва на шайби, които се изпържват в зехтина като се внимава
да се запази целостта им. Половината от лука се подрежда на дъното на тавичка
за печене, отгоре се поставят филетата риба, поръсва се с нарязаните на дребно
маслини и чесън, овкусява се със сол, черен пипер и босилек, следва втори слой
лук и слой шайби от домати най-отгоре. Полива се с малко вода и се пече при
200°С за около 15-20 минути, до готовност на рибата. Готовото ястие се сервира
топло.
Добър апетит!
Източник: www.food.com