Тилапия по средиземноморски

Продукти за 4 порции:
4 филета тилапия
4 глави лук
4 домата
8-10 скилидки чесън
10-15 маслини (без костилки)
3 суп.л. зехтин
2 ч.л. босилек
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства и се нарязва на шайби, които се изпържват в зехтина като се внимава да се запази целостта им. Половината от лука се подрежда на дъното на тавичка за печене, отгоре се поставят филетата риба, поръсва се с нарязаните на дребно маслини и чесън, овкусява се със сол, черен пипер и босилек, следва втори слой лук и слой шайби от домати най-отгоре. Полива се с малко вода и се пече при 200°С за около 15-20 минути, до готовност на рибата. Готовото ястие се сервира топло.

Добър апетит!

Източник: www.food.com