Продукти за 4
порции:
1
цяло пиле
1
глава лук
1
ч.л. червен пипер
60
мл. бяло вино
60
мл. пилешки бульон
100
гр. заквасена сметана
2
суп.л. зехтин
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Пилето
се разделя на порционни парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер и се
запържват в мазнината до златист цвят. Добавя се нарязания на дребно лук и
червения пипер, както и виното и бульона. Вари се на бавен огън за около 40
минути, до готовност на пилето, след което парчетата пиле се отстраняват, а
сосът се вари още 4-5 минути и към него се добавя сметаната. Готовото ястие
може да се сервира върху канапе от сварени макарони.
Добър
апетит!
Източник:
www.allrecipes.com