Продукти:
1,5
кг. агнешко месо (без кост)
1,5
кг. спанак
3
суп.л. кисело мляко
1
глава лук
3
суп.л. олио
1
суп.л. синапено семе
1
суп.л. кориандър на прах
1
суп.л. семена от кардамон
½
ч.л. едросмлян черен пипер
1
ч.л. куркума
2-3
см. корен от джинджифил
4
скилидки чесън
2
зелени люти чушлета
Сол
Варен
ориз и индийски хляб (за гарнитура)
Приготвяне:
Всички
подправки се запържват в олиото за около 1 минута. Добавя се нарязаното на
кубчета агнешко месо и се запържва до златист цвят около 8-10 минути. Добавят
се нарязаните на дребно лук и спанак, както и киселото мляко, овкусява се със
сол и се задушава още 5-6 минути, след което се прехвърля в йенска тенджерка,
покрива се с капак и се пече при 180ºС за около 30-40 минути, до готовност на
месото. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с варен ориз и индийски
хляб.
Добър
апетит!
Източник:
www.asianchefrecipes.com