Агнешко със спанак и млечен сос

Продукти:
1,5 кг. агнешко месо (без кост)
1,5 кг. спанак
3 суп.л. кисело мляко
1 глава лук
3 суп.л. олио
1 суп.л. синапено семе
1 суп.л. кориандър на прах
1 суп.л. семена от кардамон
½ ч.л. едросмлян черен пипер
1 ч.л. куркума
2-3 см. корен от джинджифил
4 скилидки чесън
2 зелени люти чушлета
Сол
Варен ориз и индийски хляб (за гарнитура)

Приготвяне:
Всички подправки се запържват в олиото за около 1 минута. Добавя се нарязаното на кубчета агнешко месо и се запържва до златист цвят около 8-10 минути. Добавят се нарязаните на дребно лук и спанак, както и киселото мляко, овкусява се със сол и се задушава още 5-6 минути, след което се прехвърля в йенска тенджерка, покрива се с капак и се пече при 180ºС за около 30-40 минути, до готовност на месото. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с варен ориз и индийски хляб.

Добър апетит!

Източник: www.asianchefrecipes.com