Продукти:
1
кг. телешко месо
50 гр. бекон
500 гр. картофи
1 малка глава лук
1 малка връзка магданоз
червен пипер
кимион
сол
50 гр. бекон
500 гр. картофи
1 малка глава лук
1 малка връзка магданоз
червен пипер
кимион
сол
Приготвяне:
Лукът
и беконът се нарязват на дребно и се запържват в малко мазнина до златист цвят.
Добавя се червен пипер, около 1 литър вода, нарязаното на кубчета телешко месо
и се вари около 30-40 минути. След това се добавят нарязаните на кубчета
картофи, нарязания на дребно магданоз и кимиона. Овкусява се със сол и се вари се до
пълна готовност на месото и картофите. Готовата супа се сервира топла.
Добър
апетит!