Продукти:
6
яйца
430
гр. брашно
400
гр. захар
225
гр. краве масло
250
мл. кисело мляко
½
ч.л. настъргана кора от лимон
2
суп.л. лимонов сок
5
гр. сода бикарбонат
2
гр. сол
Приготвяне:
Яйцата
се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват заедно с
половината от захарта, добавя се размекнатото масло, киселото мляко, кората от лимон и лимоновия сок. В отделна купа се разбиват белтъците с останалата част от захарта, а в трета купа се смесват брашното, содата и солта. Към жълтъчната смес се добавят постепенно белтъците и сместа с брашното като много внимателно се разбърква. Получената смес се излива в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма за печене или тавичка и се пече при 180°С за около 1 час. Готовият сладкиш се сервира охладен.
половината от захарта, добавя се размекнатото масло, киселото мляко, кората от лимон и лимоновия сок. В отделна купа се разбиват белтъците с останалата част от захарта, а в трета купа се смесват брашното, содата и солта. Към жълтъчната смес се добавят постепенно белтъците и сместа с брашното като много внимателно се разбърква. Получената смес се излива в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма за печене или тавичка и се пече при 180°С за около 1 час. Готовият сладкиш се сервира охладен.
Добър апетит!
Източник: www.allrecipes.com