Продукти за 4
порции:
400
гр. патладжан
800
гр. картофи
3
глави лук
600
гр. домати
1
връзка магданоз
8
суп.л. зехтин
2
ч.чаши вода
4
суп.л. брашно
Сол
Приготвяне:
Патладжаните
се нарязват на кубчета заедно с кората и се накисват във вода за около 30
минути, след което се
отцеждат, посоляват се, овалват се в брашно и се запържват в половината от мазнината до златисто-кафяв цвят. Отцеждат се върху кухненска хартия и се оставят настрана.
отцеждат, посоляват се, овалват се в брашно и се запържват в половината от мазнината до златисто-кафяв цвят. Отцеждат се върху кухненска хартия и се оставят настрана.
Междувременно
се приготвя соса като доматите се обелват и се нарязват на кубчета, добавят се
нарязаните на дребно лук и магданоз и се задушават заедно с водата и останалата
част от мазнината за около 10-15 минути. Добавят се нарязаните на кубчета
картофи, овкусява се със сол и се вари още 20-25 минути, до готовност на всички
продукти. Накрая се добавят патладжаните, разбърква се внимателно и се вари още
5-6 минути. Готовото ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.greekfood.about.com