Продукти за 4
порции:
375
гр. паста фетучини
2
суп.л. зехтин или слънчогледово олио
250
гр. чери доматчета
2
скилидки чесън
1/3
ч.чаша сухо бяло вино
1
суп.л. каперси
1
ч.л. настърана кора от лимон
1
ч.чаша маслини (без костилки)
150
гр. сирене Рикота
Риган
Приготвяне:
Пастата
се сварява в подсолена вода, след което се отцежда и се покрива с капак, за да
се запази топла. Междувременно в загрят тиган заедно с мазнина се задушават
нарязаните на половинки чери доматчета докато омекнат, добавя се накълцания на
ситно чесън бялото вино, нарязаните на ситно каперси и настъраната кора от
лимон. Вари се за около 4-5 минути, след което се добавя към сварената паста,
заедно с нарязаните на половинки маслини и ригана. Ястието се сервира топло,
гарнирано с парченце сирене Рикота.
Добър
апетит!
Източник:
www.taste.com.au