Продукти:
1
цяло пиле
150
гр сушени сливи
50
гр. стафиди
2
глави лук
3
домата
20
гр. бадеми
40 гр.
борови семки
1
ч.чаша бяло вино
7-8
суп.л. зехтин
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Сушените
сливи и стафидите се накисват в топла вода за около 20 минути, след което
се изстискват и се оставят настрана. Междувременно пилето се нарязва на порционни парчета, измива се, подсушава се с кухненска хартия, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в дълбок тиган заедно с мазнината до златист цвят. Парчетата пиле се изваждат и в същия тиган се запържват за няколко минути сливите, стафидите и боровите семки, след което също се изваждат. Отново в същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и домати. Добавя се малко вода, както и пилето, сливите, стафидите и боровите семки и се оставя да ври на слаб огън около 35-40 минути, до готовност на пилето. Около 10-15 минути преди края се добавят накълцаните на дребно бадеми и виното. Готовото ястие се сервира топло.
се изстискват и се оставят настрана. Междувременно пилето се нарязва на порционни парчета, измива се, подсушава се с кухненска хартия, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в дълбок тиган заедно с мазнината до златист цвят. Парчетата пиле се изваждат и в същия тиган се запържват за няколко минути сливите, стафидите и боровите семки, след което също се изваждат. Отново в същата мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и домати. Добавя се малко вода, както и пилето, сливите, стафидите и боровите семки и се оставя да ври на слаб огън около 35-40 минути, до готовност на пилето. Около 10-15 минути преди края се добавят накълцаните на дребно бадеми и виното. Готовото ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.gourmandbreaks.com