Продукти:
1
зелка (около 1 кг.)
2 домата
1 чушка
1 малка глава лук
1/3 ч.чаша ябълков оцет
3 суп.л. зехтин
1 суп.л. захар
1 суп.л. сол
черен пипер
2 домата
1 чушка
1 малка глава лук
1/3 ч.чаша ябълков оцет
3 суп.л. зехтин
1 суп.л. захар
1 суп.л. сол
черен пипер
Приготвяне:
Зелката
се нарязва на ивички, добавя се солта, обърква се добре и се оставя да отлежи
около 1 час, след което излишната течност се отцежда. Добавят се нарязаните на
дребно чушки и лук и се залива с дресинга, приготвен чрез смесването на оцета,
зехтина, захарта и черния пипер. Готовата салата се сервира охладена, укравена
с парченца домати.
Добър
апетит!
Източник:
www.cooking-with-mama.com