Продукти:
8-10
скилидки чесън
3
суп.л. зехтин
1
суп.л. червен пипер (сладък)
½
ч.л. червен пипер (лют)
4
яйца
6
ч.чаши пилешки или зеленчуков бульон
¼
ч.чаша шери
¼
ч.л. канела
1
щипка шафран
Сол
Настъргано
сирене Пармезан (за гарниране)
Кротони
(за гарниране)
Приготвяне:
Счуканият
чесън се запържва в зехтина за 4-5 минути, добавят се лютия и сладкия червен
пипер, канелата, шафрана, шерито и бульона, овкусява се при нужда със сол и се
оставя да ври около 15-20 минути. Накрая в супата се добавят едно по едно
яйцата така, че да станат забулени. Готовата супа се сервира гарнирана с
кротони и настърган пармезан.
Добър
апетит!
Източник:
www.e-rcps.com