Продукти за 6
порции:
400
гр. домати
200
гр. мариновано сирене тофу
250
гр. гъби (печурки)
2
моркова
1
ч.чаша царевица
3-4
скилидки чесън
1
ч.чаша кафяв ориз
1
ч.чаша грах
2
суп.л. зехтин
2-3
суп.л. лимонов сок
1
щипка шафран
2
стръка зелен лук
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Тофуто
се нарязва на кубчета и се запържва със зехтина в дълбок съд за около 8-10
минути, след което
се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават още 4-5 минути. Добавят се нарязаните на дребно моркови и чесън, нарязаните на кубчета домати и царевицата, след което се добавя и почистения и измит ориз, шафрана и 2 ч.чаши вода. Съдът се покрива с капак и се вари на бавен огън около 35-40 минути, след което отгоре се изсипва граха и без да се разбърква, се покрива с капак и се задушава за още 2-3 минути. Накрая се добавят нарязания на дребно лук, овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер и се разбърква внимателно. Готовото ястие се сервира топло.
се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават още 4-5 минути. Добавят се нарязаните на дребно моркови и чесън, нарязаните на кубчета домати и царевицата, след което се добавя и почистения и измит ориз, шафрана и 2 ч.чаши вода. Съдът се покрива с капак и се вари на бавен огън около 35-40 минути, след което отгоре се изсипва граха и без да се разбърква, се покрива с капак и се задушава за още 2-3 минути. Накрая се добавят нарязания на дребно лук, овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер и се разбърква внимателно. Готовото ястие се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.vegetariantimes.com