Средиземноморска супа с патладжан

Продукти за 6 порции:
2 патладжана
600 гр. домати от консерва
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка целина
2 суп.л. зехтин
6 ч.чаши вода
1 ч.чаша макарони
1 суп.л. комбинирана подправка за супи
Магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът, чесънът и целината се почистват, нарязват се на дребно и се
задушават в мазнината до златист цвят. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и патладжан, както и подправката за супи, разрежда се с водата и се вари на бавен огън до омекване на патладжана (около 30-40 минути). Междувременно макароните се сваряват в отделен съд, според указанията на опаковката им, след което се отцеждат и се добавят към супата. Добавя се нарязания на дребно магданоз, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на бавен огън още 15 минути. Готовата супа се сервира топла.

Добър апетит!

Източник: www.angelfire.com