Продукти за 6
порции:
2
патладжана
600
гр. домати от консерва
1
глава лук
2
скилидки чесън
2
стръка целина
2
суп.л. зехтин
6
ч.чаши вода
1
ч.чаша макарони
1
суп.л. комбинирана подправка за супи
Магданоз
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Лукът,
чесънът и целината се почистват, нарязват се на дребно и се
задушават в мазнината до златист цвят. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и патладжан, както и подправката за супи, разрежда се с водата и се вари на бавен огън до омекване на патладжана (около 30-40 минути). Междувременно макароните се сваряват в отделен съд, според указанията на опаковката им, след което се отцеждат и се добавят към супата. Добавя се нарязания на дребно магданоз, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на бавен огън още 15 минути. Готовата супа се сервира топла.
задушават в мазнината до златист цвят. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и патладжан, както и подправката за супи, разрежда се с водата и се вари на бавен огън до омекване на патладжана (около 30-40 минути). Междувременно макароните се сваряват в отделен съд, според указанията на опаковката им, след което се отцеждат и се добавят към супата. Добавя се нарязания на дребно магданоз, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на бавен огън още 15 минути. Готовата супа се сервира топла.
Добър
апетит!
Източник:
www.angelfire.com