Продукти за 2 порции:
2 картофа
100 гр. грах
200
гр. броколи
1 лютa чушкa
1 лютa чушкa
2
суп.л. къри на прах
5
суп.л. слънчогледово олио
Сол
Приготвяне:
Картофите
се обелват, нарязват се на малки кубчета и се запържват за кратко в силно
загрят дълбок тиган (уок), след което се отцеждат и се оставят настрана. В
същата мазнина леко се запържва нарязаната на дребно люта чушка, след което се
добавя граха, бланшираните розички броколи (в гореща вода за около 1-2 минути)
и картофите и се запържва още 2-3 минути. След това се добавя кърито и 2 суп.л.
вода, овкусява се със сол и се задушава до сгъстяване на соса. Готовото ястие
се сервира топло.
Добър
апетит!
Източник:
www.homechineserecipes.com