Продукти за 4
порции:
4
пилешки филета
3
суп.л. зехтин
2
моркова
1
глава лук
1
ч.л. захар
Сокът
от 3 портокала
Сокът
от 1 лайм (или лимон)
½
ч.чаша бяло вино
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Пилешките
филета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златист
цвят, след което се изваждат и в същата мазнина се запържват нарязаните на
дребно лук и моркови. Добавят се портокаловия, лимоновия сок и виното, овкусява
се със сол и черен пипер и се вари на слаб огън за 3-4 минути. Добавят се и
филетата и се вари още 10-15 минути. Готовото ястие се сервира топло като може
да се гарнира с варен ориз.
Добър апетит!
Източник: www.spanishfood.about.com