Продукти за 4
порции:
1
карфиол
1 ч.чаша замразен грах
2 домата
1 ч.л. канела на прах
2 пръчици канела
2 сушени люти чушлета
1 ч.л. кориандър
¼ ч.л. куркума
¼ ч.л. гарам масала
4 суп.л. зехтин
1 ч.чаша замразен грах
2 домата
1 ч.л. канела на прах
2 пръчици канела
2 сушени люти чушлета
1 ч.л. кориандър
¼ ч.л. куркума
¼ ч.л. гарам масала
4 суп.л. зехтин
Приготвяне:
Зехтинът
се поставя в дълбок съд с дебело дъно, нагрява се и се добавят последователно
пръчиците канела, канелата на прах, кориандъра, лютите чушлета и останалите
подправки. Добавя се нарязания на розички карфиол и се запържва за около 10
минути. Добавя се граха и нарязаните на дребно домати и се задушава за още
10-15 минути. Готовото ястие се сервира веднага.
Добър
апетит!
Източник: www.indianfoodsite.com