Пиле в лимонов сос (Kotopoulo Lemonato)

Продукти за 4 порции:
1 пиле (около 1,5 кг.)
1 малка глава лук
Сокът от 2 лимона
3 моркова
2 ч.чаши вода
1 стрък целина
½ ч.л. босилек
4 суп.л. зехтин
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Пилето се нарязва на порционни парчета и се запържват в мазнината до златист цвят, след което
се изваждат и в същата мазнина се задушават нарязания на филийки лук, моркови, целина и нарязания на дребно босилек. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се добре и отгоре се подреждат парчетата пиле. Отгоре се полива с лимоновия сок, добавя се водата и се вари на бавен огън за около 1 час, до готовност на всички продукти. Готовото ястие се сервира топло като може да се гарнира със сварени макарони или ориз.

Добър апетит!

Източник: www.greek-recipe.com