Продукти:
400
гр. бутертесто
8-10
ябълки
1
суп.л. царевично брашно
½
ч.чаша захар
2
суп.л. стафиди
½
ч.л. канела
½
ч.чаша смлени орехи
½
ч.чаша разтопено краве масло
1
ч.чаша пудра захар
Приготвяне:
Бутертестото
се оставя да се размрази при стайна температура за 2 до 4 часа. Междувременно
се приготвя плънката като в купа се размесват обелените, почистени и настъргани
ябълки, канелата, царевичното брашно, захарта, стафидите и орехите. Всеки лист
от бутертестото се намазва с разтопено краве масло, в единия край се поръсва от
плънката и се завива на руло. Получените рула се подреждат в тавичка за печене,
отгоре се намазват с масло и се изпичат при 180ºС до златисто-кафяв цвят.
Готовият сладкиш се охлажда и преди сервиране се нарязва на парчета и се
поръсва с пудра захар.
Добър
апетит!
Източник:
www.greek-recipe.com