Продукти за 4
порции:
250
гр. гъби (печурки)
2 моркова
3 суп.л. слънчогледово олио
2 суп.л. брашно
200 мл. заквасена сметана
1 глава лук
магданоз
сол
черен пипер
2 моркова
3 суп.л. слънчогледово олио
2 суп.л. брашно
200 мл. заквасена сметана
1 глава лук
магданоз
сол
черен пипер
Приготвяне:
Лукът
се нарязва на дребно и се запържва до прозрачност в мазнината. Добавят се
нарязаните на филийки гъби, нарязаните на дребно моркови и магданоз и се
задушава за 4-5 минути, след което се добавя около 1 литър вода, овкусява се
със сол и черен пипер и се вари около 20-30 минути. В отделна купичка се
смесват брашното и сметаната, добавят се 2-3 лъжици от горещата супа и след
това течността се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Вари се още 2-3 минути. Готовата супа се сервира топла, поръсена с магданоз.
Добър
апетит!
Източник: www.chew.hu