Продукти за 6
порции:
1
ч.чаша леща
6
ч.чаши телешки бульон
3
суп.л. зехтин
2
скилидки чесън
2
суп.л. галета
50-60
гр. Чоризо (вид испанска наденица)
1
щипка лют червен пипер
2
суп.л. филирани бадеми (за гарниране)
Приготвяне:
Лещата
се почиства, измива и се вари заедно с бульона за около 20-25 минути, до
омекване. Междувременно в отделен съд в зехтина се запържва нарязания на дребно
чесън, добавят се галетата, нарязаната на кубчета наденица и червения пипер,
след което получената смес се излива при лещата. Овкусява се със сол и се вари
се още 5-6 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с филирани бадеми.
Добър
апетит!
Източник:
www.netplaces.com