Продукти:
1
кг. телешко месо
600
гр. малки лукчета
4
суп.л. зехтин
4
суп.л. слънчогледово олио
½
ч.л. розмарин
4
ч.чаши вода
2
суп.л. доматено пюре
3
суп.л. оцет
100
мл. червено вино
½
ч.л. канела
1
ч.л. захар
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Месото
се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина до златист цвят. Добавя се оцета
и виното, както и доматеното пюре, розмарина, канелата и водата. Покрива се с
капак и се вари на бавен огън около 1 час. В отделен съд почистените лукчета се
задушават в слънчогледовото олио за около 10-15 минути, след което се добавят
към месото, добавя се захарта и се вари още около 30 минути, до омекване на
лукчетата. Готовото ястие се сервира топло.
Добър апетит!