Печена тиква с тофу


Продукти за 4 порции:
400 гр. тиква (почистена)
400 гр. сирене тофу
2 суп.л. соев сос
2 суп.л. зехтин
2 суп.л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 суп.л. настърган корен от джинджифил
2 суп.л. сусам

Приготвяне:
В тавичка за печене се подреждат нарязаните на кубчета тиква и върху него – кубчетата сирене тофу. В отделна купа се смесват соевият сос, зехтина, захарта, сусама, джинджифила и счукания чесън, след което се изливат върху тиквата и тофуто. Пече се при умерено загрята температура за около 10-15 минути (тиквата трябва да омекне, а сиренето - леко да покафенее). Преди сервиране ястието се оставя леко да се охлади за около 5-10 минути.

Добър апетит!

Източник: www.homechineserecipes.com